Hoe reageren in een discriminerende situatie? Ontdek de OnePager van Manpower.

Hoe reageren in een discriminerende situatie? Ontdek de OnePager van Manpower.

We dromen allemaal van een (arbeids)wereld waar iedereen zijn of haar plaats kan vinden en zich kan ontwikkelen zonder dat hij of zij geconfronteerd wordt met obstakels door zijn of haar afkomst, huidskleur, leeftijd, gezondheid, handicap, geslacht of persoonlijke overtuigingen. Ondanks de geldende wetgeving en de bewustmakingscampagnes is discriminatie helaas nog steeds een realiteit op de werkvloer.

Om ons te helpen reageren in zo’n situatie, hebben we een OnePager opgesteld: ‘ManpowerGroup zegt NEE tegen Discriminatie, ManpowerGroup zegt JA tegen diversiteit‘. In de OnePager vindt u de 19 door de wet beschermde criteria, voorbeelden van discriminerende situaties, de te volgen procedure bij discriminatie en het engagement van Manpower. Discriminatie mag nooit lichtvoetig worden opgevat. Laat een situatie nooit erger worden. Volg onze communicatietips.

 

Een Non-Discriminatie / Diversiteitscharter om ons engagement concreet te maken

 ManpowerGroup heeft zich in een charter geëngageerd om alle vormen van discriminatie te bestrijden en diversiteit te bevorderen door haar actie te baseren op 3 principes:

  • Gelijke kansen: toegankelijk zijn voor iedereen, zonder enige vorm van discriminatie
  • Gelijke behandeling: elk individu verzekeren van een gelijke behandeling in het verloop van zijn/haar carrière (beroep, promotie, opleiding, …);
  • Sociaal engagement: een actor zijn van verandering op de arbeidsmarkt (actie, partnerschap, innovatie, bewustzijn, communicatie).

 

Klik hier om het charter te lezen.

 

 

Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC