“Dankzij de Manpower Technical Academy heb ik mijn positie op de arbeidsmarkt versterkt”

“Dankzij de Manpower Technical Academy heb ik mijn positie op de arbeidsmarkt versterkt”

Bert Gebruers werkte al zes jaar als productie-operator, maar merkte gaandeweg dat hij zijn technische skills verder wou ontwikkelen. Daarom besloot hij een training van drie weken te volgen aan de Manpower Technical Academy. Aan het einde van zijn opleiding heeft hij al meerdere jobaanbiedingen te pakken.

Bert (links) en zijn medeleerlingen krijgen uitleg van hun leraar. © ManpowerGroup Belgium

Bert (links) en zijn medeleerlingen krijgen uitleg van hun trainer. © ManpowerGroup Belgium

Tegenwoordig is er bijna geen tijd meer voorzien in bedrijven om mensen hun skills te verbeteren”, begint Bert. Aangezien hij zijn carrière wil verderzetten in de richting van technisch onderhoud, ging hij op zoek naar een zeer praktische opleiding waarbij hij zijn nieuwe verworven kennis meteen zou kunnen omzetten in de praktijk. “Dankzij de praktische opleiding van de Manpower Technical Academy heb ik mijn positie verstevigd op de arbeidsmarkt en zijn mijn vaardigheden enorm geëvolueerd”, vertelt hij. Zo leerde hij onder andere elektrische schakelpanelen opbouwen en leerde hij mechanische verbindingen maken. Op drie weken tijd kan Bert met trots beamen dat hij heel wat nieuwe vaardigheden kan toevoegen aan zijn cv.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van de trainers – die trouwens over een zeer brede technische expertise en achtergrond beschikken – kreeg ik de kans om snel bij te leren, zowel in theorie als in de praktijk”, zegt Bert. In drie weken tijd wil de Manpower Technical Academy hun stagiaires klaarstomen voor de arbeidsmarkt. En of deze opleiding succesvol is, is wel duidelijk. Nog voor het einde van hun opleiding, hadden Bert en zijn medeleerlingen al enkele gesprekken en job interviews te pakken. “De Technical Academy opent echt wel deuren. Op het Job Dating-event, georganiseerd door Manpower, hebben al verschillende klanten interesse getoond en heb ik al enkele afspraken kunnen maken. Ik zou iedereen aanraden om deze opleiding te volgen”, voegt Bert er nog aan toe.

Leen Reyntiens, Projectmanager van de Manpower Technical Academy, legt uit dat de mobiele eendheidsunit meer is dan een traditioneel opleidingscentrum. “Het is een werkgelegenheidsproject met de focus op knelpuntberoepen, aangezien 38% van de Vlaamse werkgevers moeilijkheden ondervindt in het invullen van vacatures. Technische profielen zijn zeldzame parels op de arbeidsmarkt. Als ze niet bestaan, moet je ze creëren“, legt ze uit. In een groep van acht personen krijgen stagiairs de mogelijkheid hun soft skills te ontwikkelen door samen te werken om vele taken uit te voeren, terwijl ze kunnen genieten van het advies van een gespecialiseerde trainer. “De ‘jobdating’ die we aan het einde van de training voor onze kandidaten organiseren, is een grote bron van motivatie en vandaag hebben velen van hen al contacten kunnen leggen met bedrijven voor het ondertekenen van een contract”, voegt Leen er nog aan toe.

Heb jij ook interesse en zin om je technische skills verder te ontwikkelen? Meer info vind je hier: https://www.manpowergroup.be/nl/2019/08/02/jobdating-op-de-manpower-technical-academy/

Meest recente artikelen
AC