Snij, kook en serveer je een weg naar een topkeuken

Snij, kook en serveer je een weg naar een topkeuken

Ben je een keukenprins(es) en droom je van een job in een brigade van een toprestaurant? Heb je tijdens je koksopleiding de smaak te pakken gekregen, en wil je die nu nog wat versterken met extra peper en zout (of een dikke snuif ras-el-hanout)? Dan zijn deze tips goud waard!

Investeer in een afzonderlijke opleiding
Ja, je hébt al veel inspanningen geleverd door je koksopleiding af te ronden. En je spendeert al elk uur van de dag aan werken. En tóch raden wij je aan om nog meer te doen. Want het zegt ontzettend veel als je op je cv kan aantonen dat je over een extra specialisatie beschikt. Dat hoeft niet bijzonder te zijn: twee dagen patisserie, een korte cursus chocolatier, een opleiding om de beste sauzen te maken. Het geeft je nét dat extraatje om boven de rest uit te steken.

Praat vol lof over je vorige ervaringen
De horeca is een kleine wereld. Heb je een mindere ervaring gehad bij een restaurant of in een brasserie? Pak daar dan liever niet mee uit in je eerste gesprek. De kans is groot dat je nieuwe baas de vorige kent. Bovendien maak je maar zelden een goede indruk als je slechte ervaringen deelt. Draai de rollen dus om. Praat over de zaken die wél leuk vond elders, en over waar je naar uitkijkt in je nieuwe job. Dat werkt gegarandeerd.

Werk aan je personal branding
Geen sector waar sneller van job wordt gewisseld dan in de horeca. Je naam gaat dus zeker rond als je al een tijdje meedraait. Precies daarom is het cruciaal om over die goede naam te waken: glimlachen, werkbereidheid tonen, je collegiaal opstellen. Stuk voor stuk belangrijke eigenschappen om het te maken in de horeca.

Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC