Welke industriële sectoren doen het goed?

Welke industriële sectoren doen het goed?

De industrie in ons land helpt veel mensen aan een job. Zo hebben al 150.000 mensen een job die ze rechtstreeks of onrechtstreeks te danken hebben aan de industrie in de haven van Antwerpen. Natuurlijk speelt de chemiesector hierbij een grote rol. Maar welke industriële scoren ook goed op vlak van tewerkstelling? En welke jobopportuniteiten brengen ze voor jou mee? Wij zetten naast chemie nog twee belangrijke sectoren in de kijker.

Chemische industrie
België is een internationale speler als het op chemie aankomt. Op grote schaal worden stoffen verwarmd of gekoeld, gedistilleerd en gefiltreerd en nog veel meer. Om deze processen veilig en foutloos te laten verlopen, wordt er goed nagedacht over de installatie en wordt deze nauwkeurig onderhouden. Je kunt er dus zeker aan de slag als ingenieur, pijpfitter of onderhoudsmedewerker. Maar ook procesoperatoren zijn uiteraard in grote aantallen welkom. Zij kennen de installaties als geen ander en volgen de kwaliteit van de producten dichtbij op.

Voedingsindustrie
Ook de Belgische voedingsindustrie is een stabiele sector. Ze telt zo’n 90.000 jobs bij 5000 verschillende bedrijven. Maar al de koelingsinstallaties die nodig zijn om het voedsel te kunnen verwerken en opslagen, worden netjes onderhouden. Ga aan de slag als mobiele onderhoudstechnieker en doorkruis het land om alle koelkasten – groot en klein – in topvorm te houden. Of ga aan de slag in een fabriek en geniet alle dagen van de zoete geur van chocolade of koffie. Ben je niet zo technisch aangelegd maar de voedingssector zegt je wel wat? Dan is een job als heftruckchauffeur, inkoper of magazijnier misschien meer je ding.

Metaal- en automobiele sector
De belgische metaal- en automobiele sector doen het ook niet mis. Zegt de wondere wereld van technologie en elektromechanica je wel iets? Of zie jij graag als eerste het nieuwste model van je favoriete automerk? Laat dit dan een motivatie zijn om bijvoorbeeld als monteur aan de slag te gaan in de fabriek. Ook procesingenieurs zijn welkom om de installaties van alle afdelingen op elkaar af te stemmen.

Blader door onze vacatures in de industriële sector >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC