Wat maakt de logistieke sector een interessante sector om te werken?

Wat maakt de logistieke sector een interessante sector om te werken?

De logistiek neemt acht procent van de werkgelegenheid in België voor zijn rekening. Werk genoeg dus. Dat is op zich al een reden om in de logistiek te starten. Maar dat is uiteraard niet de enige. We schuiven de drie grootste pluspunten van de sector naar voren. Welk doet jouw hart sneller slaan?

De Blauwe Banaan
Van Hasselt tot Oostende, van Brussel naar Antwerpen. Per boot, trein of vrachtwagen. Oneindig veel tonnen goederen reizen over de Vlaamse wegen. Vlaanderen ligt middenin de Blauwe Banaan, de drukste regio ter wereld. Die centrale ligging in West-Europa én onze goed uitgebouwde havens, luchthavens, sporen en autowegen maken van ons de logische logistieke draaischijf van de regio. Maar daar is ook mankracht voor nodig – en veel. Van dispatcher tot heftruckbediende. Veel jobs betekent ook veel variatie. Werken op de luchthaven van Zaventem lijkt je wel wat? Of sta je liever tussen de containers in de Antwerpse haven? Misschien rijd je liever met de trein. In logistiek en transport vind je altijd wel een job die bij je past.

Internationale contacten
Transport betekent goederen verplaatsen van A naar B. Liefst rechtstreeks, soms via een tussenstop, maar altijd via de meest efficiënte route. Eén ding is daarbij zeker: je logistieke job levert je connecties over de hele wereld op. Internationale contacten die elkaar perfect begrijpen en harmonieus samenwerken omdat ze overal ter wereld te werk gaan op dezelfde manier. Geweldige opportuniteiten voor je carrière dus. Waarom geen ervaring opdoen als hulpexpediteur in Singapore? Of ga aan de slag als rampcontroller op de luchthaven van Berlijn. De wereld ligt aan je voeten.

Grote uitdagingen
Morgen verwachten we nóg meer personenvervoer en goederenverkeer. Maar ook nóg snellere levertijden en milieuvriendelijkere oplossingen. De logistieke sector staat voor reusachtige uitdagingen – op korte én lange termijn.

Hou jij van een challenge? Ontdek alle opportuniteiten in de logistieke sector.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC