Krijg ik als uitzendkracht ook vakantie?

Krijg ik als uitzendkracht ook vakantie?

Iedere werknemer kijkt er naar uit om er even tussenuit te knijpen. Gelukkig heb je ook als uitzendkracht recht op betaalde vakantiedagen. Lees hier wat dat in praktijk betekent.

Hoeveel vakantiedagen krijg ik?

Je hebt recht op minstens 20 vakantiedagen. Of toch als je vorig jaar een volledig jaar voltijds werkte in een 5-dagenstelsel. Werkte je in een 6-dagenstelsel, dan heb je zelfs recht op 24 vakantiedagen. Was je vorig jaar een tijdje werkloos of werkte je halftijds? Dan heb je er minder. Vraag je werkgever om bij het sociaal secretariaat even na te vragen hoeveel dagen je nog hebt.

Mag ik op elk moment vakantie nemen?

Zolang jouw werkgever akkoord gaat, mag je als uitzendkracht op elk moment een vakantiedag aanvragen. Al plan je best geen lange vakantie tijdens een opdracht. De meeste werkgevers doen immers beroep op uitzendkrachten om piekmomenten op te vangen. Bovendien wordt jouw contract voor vakantiedagen meestal onderbroken. Ontvang je uitkeringen van werkloosheid, mutualiteit of andere, informeer de betrokken instantie dan zeker als je vakantie wil nemen op dagen die niet onder contract staan.

 

Hoe krijg ik die dagen uitbetaald?

Hoewel het betaalde vakantiedagen heet, word je als uitzendkracht die dag niet uitbetaald. Of toch niet op dat moment:

– Ben je een uitzendkracht die als bediende aan de slag is? Dan krijg je je enkel en dubbel vakantiegeld bij de uitbetaling van je loon. Aan jou om het elke week opzij te zetten.

– Ben je een uitzendkracht die als arbeider werkt? Dan ontvang je je vakantiegeld in één keer, via de Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie. Meestal is dat in juni.

Help, ik werkte niet vorig jaar!

Je hoeft niet meteen in paniek te schieten als je vorig jaar niet werkte. Misschien heb je wel recht op jeugdvakantie, seniorvakantie of Europees verlof? Check even bij jouw uitbetalingsinstelling.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC