Wat verdient een horeca-medewerker?

Wat verdient een horeca-medewerker?

In de horeca kan je snel veel verdienen. Maar op welk uurloon mag je rekenen? Laat je zeker niets wijsmaken want de minimumlonen zijn vastgelegd volgens de wet.

Barman of chef-kok?
Het hangt van je functie en je ervaring af volgens welke categorie je betaald wordt. Klim je een categorie? Dan groeit je uurloon. We overlopen van klein naar groot:

  • Ben je van plan af te ruimen een fastfoodrestaurant? Of werk je liever als kamermeisje of keukenmedewerker? Dan behoor je tot categorie I of II en verdien je minimum 11,3 euro bruto per uur.
  • Een afwasser behoort al tot categorie III en verdient 11,4 euro.
  • Werk je graag met mensen en ben je fysiek niet snel vermoeid? Dan is kelner of barman misschien wel iets voor jou en verdien je 12,5 euro.
  • Zet je talenkennis in en wordt receptioniste. Je verdient zo iets meer en kan rekenen op 12,8 euro.
  • In categorie VII vind je jobs als animator en aankoper. Voor die creativiteit en verantwoordelijkheid krijg je minstens 14,6 euro per uur.
  • Heb je een koksopleiding gevolgd en roer je graag in de potten? Dan behoor je tot categorie VIII en verdien je 15,8 euro.
  • In de laatste categorie vind je beroepen als chef-kok, restaurantmanager of boekhouder. Zij houden de zaak draaiende en krijgen hiervoor minstens 16,8 euro. Op een dag van acht werkuren, heb je zo al snel 134 euro bruto verdiend.

Drinkgeld
En had je al aan fooi gedacht? Dikwijls hou je dit voor jezelf en is het een mooie extra op je loon – kijk best eerst je arbeidscontract na om er zeker van te zijn dat je dit mag houden. Je kan er ook voor kiezen dit te delen met je collega’s. Als iedereen dit doet, heb je een mooie pot die verdeeld kan worden. Of een leuk bedrag om samen eens te gaan paintballen.

Ben je benieuwd of ze jouw profiel in de horeca kunnen gebruiken? Kijk hier voor onze vacatures. Of spring eens binnen bij onze consulent.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Happy International Women’s Day

Vandaag viert ManpowerGroup de prestaties van vrouwen door te blijven streven naar meer gendergelijkheid. Door samen te werken kunnen we de kloof dichten en bouwen aan een meer inclusievere wereld van werk. ...

Lees meer

Wijziging van de openingsuren tijdens de vakantie

Hallo, Tijdens de vakantie (28/2/2022 tot 4/3/2022) zullen onze kantoren enkel telefonisch bereikbaar zijn op maandag en dinsdag van 8u30-12u30 & 13u30-17u30. Woensdag-donderdag en vrijdag enkel tussen 8u30-12u30. We blijven steeds bereikbaar ...

Lees meer
AC