Een set kaarten in 3 talen om de communicatie van de huishoudhulpen op het werk te vergemakkelijken

Een set kaarten in 3 talen om de communicatie van de huishoudhulpen op het werk te vergemakkelijken

Talenkennis is vaak een obstakel in de dagelijkse communicatie. Elke dag hebben heel wat huishoudhulpen moeite om goed met hun klanten te communiceren. Het is niet eenvoudig om alle woorden die betrekking hebben op het dagelijkse werk te beheersen. Maar hoe zeg je in het Frans, Nederlands of Engels ‘de sleutels, de parketvloer, de gootsteen, de strijkplank, de wasruimte, de speelkamer’, ‘ben je tevreden’ of ‘Kan je contact opnemen met het Manpower-kantoor’? Voortaan is dit kinderspel! We hebben een set van 77 kaarten gemaakt om de dagdagelijkse communicatie op het werk voor u eenvoudiger te maken. Op de voorkant staat een illustratie en op de achterkant het woord of de zin in 3 talen!

De set kaarten is online beschikbaar via deze link. De kaarten geven een beschrijving van de leefruimten in het huis, het meubilair, het gebruikte materiaal, veelgebruikte zinnen en aanmoedigende berichten om de waarden, non-discriminatie en diversiteit te respecteren. Zij die het nodig in het kader van zijn/haarhebben, zullen deze kaarten gratis kunnen bekomen via hun Manpower-kantoor.

En als u nog meer vooruitgang wilt boeken, kunt u gratis taalcursussen volgen via de digitale taalscholen van Actiris (Brulingua)  VDAB. of Forem (Wallangues), Actiris. En als  je geen computer hebt, neem contact op met ons kantoor in Etterbeek. Een ‘taalcursus-pc’ word je in ons kantoor ter beschikking gesteld.

 

Meest recente artikelen
AC