Goed nieuws! Volgens de ManpowerGroup Barometer zullen de Belgische bedrijven jobs blijven creëren

Goed nieuws! Volgens de ManpowerGroup Barometer zullen de Belgische bedrijven jobs blijven creëren

Ben je op zoek naar een job? Dan hebben wij misschien wel goed nieuws voor jou. Waar de media voornamelijk berichten over de negatieve tendenzen op de arbeidsmarkt, brengen wij jou graag op de hoogte van een positief toekomstperspectief. Volgens onze jobbarometer zou één Belgische werkgever op 10 van plan zijn om zijn personeelsbestand tijdens het volgende kwartaal, of anders gezegd tussen nu en eind juni, uit te breiden. Daarbij zijn de bedrijven het meest optimistisch om jobs te creëren in de sectoren Elektriciteit, gas en water (+16) en Transport en logistiek (+13). Ook in de sectoren Landbouw (+11), Openbare diensten, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening (+11) en in de Bouwsector (+10) zijn de wervingsverwachtingen zeer positief.

Wil je in het buitenland werken? Dan ga je volgens onze barometer het best naar Kroatië (+34), Japan (+27), Griekenland (+21) of naar de Verenigde Staten (+19). Onze barometer bevraagt elk kwartaal 65.000 werkgevers in 44 landen en gebieden waaronder 751 in Belgie.

Op onze infografiek ontdek je alle resultaten:

Waar wacht je dus op? Neem snel een kijkje naar onze vacatures: https://manpower.be/nl/alle-vacatures en vind de job van je dromen!

Meest recente artikelen
AC