Agenda 2021

Beste Huishoudhulp,

Eerst en vooral onze beste wensen voor 2021 van het hele team! We willen jou ook bedanken voor het vertrouwen in Manpower. In deze envelop vind je de agenda voor 2021 terug. Onze excuses voor de vertraging.

We profiteren van het nieuwe jaar om je te herinneren aan een paar elementaire maar niettemin zeer belangrijke basisregels voor een optimale samenwerking. Alvast bedankt om onderstaande info zorgvuldig door te nemen:

 

1/ Jouw consulent/kantoor = het centrale punt voor alle communicatie

Neem steeds contact op met jouw kantoor als:

 • Je ziek bent: je verwittigt onmiddellijk het kantoor en je bezorgt hen binnen 48u een medisch attest.
  • Voor langdurige afwezigheid en/of medische halftijdse, hebben we een certificaat of attest nodig
 • Je verlof wenst te nemen: je dient een schriftelijk verzoek
  • Je hebt maximaal 20 dagen/jaar in verhouding tot jouw contractuele uren. Om te vermijden dat je het jaar eindigt met een groot aantal vakantiedagen, probeer je op regelmatige basis vakantie in te plannen tijdens het jaar.
  • Om ervoor te zorgen dat de opvolging van jouw vakantiedagen correct is, stuur je ons best zo snel mogelijk het document van de RJV
 • Alle andere afwezigheden: verwittig altijd jouw Manpower-kantoor et zorg voor een bewijs
 • Voor elke wijziging van uurrooster/afwezigheid van de klant: Ga ervan uit dat je ons beter teveel verwittigt dan niet. De klant moet Manpower op de hoogte brengen maar een vergetelheid is snel gebeurd.

Zodra de klant jou verwittigt van zijn afwezigheid, neem je onmiddellijk contact op met jouw Manpower-kantoor. De consulent zal contact opnemen met de klant om deze afwezigheid te noteren en komt bij jou terug om jouw planning aan te passen.

 • Een correcte planning = correcte uitbetaling en minder correcties 👍

Indien jouw klant afwezig is, zal Manpower zijn uiterste best doen om jou een vervanging voor te stellen. Indien je geen vervanging wenst, worden deze uren beschouwd als vakantie-uren. U ontvangt een mail met de schriftelijke bevestiging van uw vakantie.

 

2/ Roadsheet + Papieren, elektronische cheques = Betaling

Sinds een jaar worden de betalingen gecentraliseerd in Brussel. Om de kwaliteit van onze dienstverlening verder te verbeteren, geven we graag nog een paar geheugensteuntjes:

 • Heb je schrik dat jouw enveloppe ons niet op tijd zal bereiken?
 • Stuur jouw dienstencheques minstens één keer per maand. We zouden jou zeer dankbaar zijn als je ze in de juiste volgorde steekt, dwz op basis van de data van jouw prestaties.
  • Eens de maand voorbij is, sturen we herinneringsbrieven naar onze klanten. Het zou jammer zijn indien jouw klant een aanmaning ontvangt terwijl de cheques bij jou zijn.
 • Gelieve jouw roadsheet zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Als onderstaande informatie niet duidelijk is aangegeven, heeft dit een invloed op de kwaliteit van jouw betaling.
  • Gewerkte uren: Vermeld het aantal daadwerkelijk gepresteerde uren
  • Als je niet gewerkt hebt, dan moet je de reden aangeven (zie punt 3 hieronder)
  • Ingevoerde DC: Vermeld het aantal daadwerkelijk ontvangen dienstencheques
  • Ingevoerde E DC: In het geval van elektronische dienstencheques. Je moet ze op Sodexo encoderen op de DAG van de prestatie.
  • Commentaar: Vermeld de reden indien je meer of minder uren gewerkt hebt of indien je niet gewerkt hebt
  • Handtekening
  • Datum

 

3/ Medicheck

Voordat de afspraak wordt ingepland, zal Medicheck telefonisch contact met jou opnemen om na te gaan of je in (covid) quarantaine bent. Dit is niet de echte check.

Je ontvangt nadien een sms om de afspraak te bevestigen. Als je niet kan langsgaan voor de check, moet je onmiddellijk contact opnemen met jouw Manpower-kantoor. Je hoeft geen contact op te nemen met de arts en/of Medicheck.

 

4/ Kadonation

Sinds eind 2020 werken we samen met Kadonation. Je ontvangt een e-mail van Kadonation voor je verjaardag, het is geen spam dus verwijder de e-mail niet.

Heb je jouw e-mailadres nog niet doorgeven aan jouw kantoor? Wacht niet langer! 😊

 

5/ Manpower zegt neen tegen discriminatie. Manpower zegt ja tegen diversiteit.

Met grote trots kondigen we aan dat Manpower het diversiteitslabel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft ontvangen. Wij willen een wereld van werk opbouwen waarin iedereen zijn of haar plaats kan vinden. Helaas is er echter nog vaak sprake van discriminatie op de arbeidsmarkt. Maar wat is discriminatie en hoe reageer je best als je met zo’n situatie geconfronteerd wordt? Wij hebben een folder in zakformaat gemakt met alle nodig info. Neem de tijd om het aandachtig te lezen en bewaar het, indien mogelijk, in jouw portefeuille!

We blijven ter beschikking mocht je verdere vragen hebben.

Jouw Dienstencheques team.

Meest recente artikelen
AC