Medicheck

Beste medewerk(st)ers,

We hebben besloten om vanaf januari 2021 een samenwerking aan te gaan met Medicheck. Zij zullen ons helpen om op een objectieve manier meer transparantie te brengen rond ziekteverzuim en periodes van arbeidsongeschiktheid.

Medicheck is een Belgisch bedrijf dat consultaties (genaamd “Checks”) plant met een arts bij jou in de buurt om de arbeidsongeschiktheid opnieuw te beoordelen. Een check is een alternatief voor een medische controle met een constructieve en positieve benadering, zonder de opdringerige kant en het verrassingseffect dat traditioneel met deze activiteit geassocieerd wordt. Manpower geeft de voorkeur aan deze oplossing van Medicheck vanwege de transparante aanpak. Alle kosten die aan deze checks verbonden zijn, nemen wij uiteraard voor onze rekening.

Na analyse van de cijfers rond ziekteverzuim, zullen de checks uitgevoerd worden aan de hand van twee objectieve criteria:

  • Een check voor elke arbeidsongeschiktheid die voorkomt tijdens de schoolvakanties
  • Een check voor elke arbeidsongeschiktheid van een week (minimum 5 dagen)

 

  1. Als er een check wordt aangevraagd, ontvang je een sms met de plaats en het tijdstip van de afspraak.
  2. De arts stelt je een aantal vragen en zal een kort medisch onderzoek uitvoeren om jouw terugkeer naar het werk te valideren.
  3. Na de consultatie ontvang je per sms het verslag van jouw check.

Aarzel niet om de website van Medicheck (www.medicheck.io) te bezoeken voor meer informatie. Wij zijn alvast blij met deze nieuwe samenwerking waarvan we hopen dat deze voor iedereen positief zal zijn.

Fijn dag gewenst aan elk van jullie,

Manpower Dienstencheques

Meest recente artikelen
AC