Overleef de lockdown dankzij deze 10 productieve tips

Overleef de lockdown dankzij deze 10 productieve tips

Intussen zitten we bijna één maand in quarantaine thuis door het Coronavirus. Wellicht is jouw motivatie en jouw productiviteit intussen al een pak lager dan tijdens de eerste weken. Toch kan deze periode ideaal zijn om aan jezelf te werken en om je klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging. Wij geven je tien tips om productief te zijn tijdens deze soft lockdown en jezelf en jouw skills nog verder te ontwikkelen!

  1. Working Learning from home

Zijn er skills die je al lang wil verbeteren en/of aanleren? Testyourselfie biedt de oplossing! In samenwerking met het VFU (Vormingsfonds voor Uitzendkrachten) stelt ManpowerGroup deze test voor jou beschikbaar om de quarantaineperiode iets aangenamer te maken. Via deze test kan je heel wat soft skills aanleren die je zullen helpen bij toekomstige sollicitatiegesprekken. Daarnaast kan je ook altijd een kijkje nemen naar de gratis opleidingen van de VDAB.

  1. Blijf in contact met je vrienden en familie

Dat het Coronavirus en de daaropvolgende lockdown een impact hebben op onze mentale gezondheid, weet intussen iedereen. We beleven een periode waarin angst en onzekerheid al snel de bovenhand durven nemen. Het is daarom belangrijk om jezelf niet te isoleren en in contact te blijven met jouw naasten. Maak een groepsgesprek aan met je vrienden en/of familie en praat met elkaar of doe maar eens goed zot!

  1. Doe aan zelfreflectie: wat is jouw LQ?

Leer jezelf beter kennen en groei als persoon. Hoe snel pas jij je aan in een veranderende (werk)omgeving? Wat voor leertype ben jij? Dankzij de Learnability Quotient van ManpowerGroup kom je te weten wat voor type learner jij bent. Dit geeft je niet alleen een beter beeld over je persoonlijkheid maar ook over de sterktes en zwaktes van jouw gedrag in dergelijke situaties.

  1. Het ideale moment voor me time

Maak gebruik van de extra tijd die je nu hebt en investeer in jezelf. Steek je neus tussen de boeken of laat je creatieve geest het werk doen op papier of doek. Hobby’s stimuleren de werking van het brein: ze geven je een boost en maken je gelukkiger. Hoog tijd om erin te vliegen dus!

  1. Kleine (b)engeltjes thuis?

‘Hoe doen die juffen en meesters het?!’ Is dat een zin die meer dan één keer in je gedachten schiet? 😉 Het is niet evident om 24/7 met (kleine) energetische kinderen thuis te zitten, we weten het. Maak van de gelegenheid gebruik om het kind in jezelf los te laten. Enkel zo overleef je deze quarantaine! Ga aan de slag door te knutselen, bakken en gezelschapsspelletjes te spelen. Zo ga je verveling tegen en vermijd je dat je niet gestoord wordt terwijl je van thuis uit werkt.

  1. Geen uitstelgedrag en excuusjes meer

Het is nu wel echt tijd om al de activiteiten die je al zo lang uitstelt – zoals het opkuisen van de kelder, de tuin en de zolder tot het verderzetten van je renovatiewerken – te volbrengen. Haal de pot verf maar van onder het stof en geef je huis een flinke opfrisbeurt.

  1. Maak jezelf gelukkig door anderen gelukkig te maken

Verzend een postkaartje of een pakje naar je vrienden of familie om te tonen dat je aan hen denkt. Gebruik jouw soft skills en onderhoud je relaties vanop afstand.

8. Steek vrijwillig een handje toe

In tijden van isolatie kan het wel eens deugd doen om anderen te helpen. Zorgcentra en ouderen kunnen je hulp zeker en vast gebruiken. Wat geeft er meer voldoening dan hulp te bieden aan mensen en organisaties die het echt nodig hebben? Het loont dan ook voor jezelf aangezien jij er gelukkiger én productiever van zal worden.

9. Verwen jezelf

Een ontspannend bad of een cheat meal kunnen wonderen doen! Het is een moeilijke periode voor iedereen dus vergeet jezelf zeker niet voldoende in de watten te leggen. Enkel zo hou je het hoofd koel.

  1. Conclusie: upskilling is the key to success

Het klinkt misschien cliché maar geluk start altijd bij jezelf. Wees productief door zoveel mogelijk aan jezelf, je omgeving en je relaties te werken. Aangezien dit een continu proces is, kan je hier dus ook altijd aan werken, los van de omstandigheden.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Happy International Women’s Day

Vandaag viert ManpowerGroup de prestaties van vrouwen door te blijven streven naar meer gendergelijkheid. Door samen te werken kunnen we de kloof dichten en bouwen aan een meer inclusievere wereld van werk. ...

Lees meer

Wijziging van de openingsuren tijdens de vakantie

Hallo, Tijdens de vakantie (28/2/2022 tot 4/3/2022) zullen onze kantoren enkel telefonisch bereikbaar zijn op maandag en dinsdag van 8u30-12u30 & 13u30-17u30. Woensdag-donderdag en vrijdag enkel tussen 8u30-12u30. We blijven steeds bereikbaar ...

Lees meer
AC