Deze 10 profielen zijn most wanted op de arbeidsmarkt in Vlaanderen

Deze 10 profielen zijn most wanted op de arbeidsmarkt in Vlaanderen

Nooit was talent zo schaars in ons land. Dat blijkt uit de 13e editie van de wereldwijde enquête van ManpowerGroup naar het tekort aan talent op de arbeidsmarkt. In Vlaanderen ondervindt 55 % van de werkgevers moeilijkheden bij het invullen van hun vacatures. Benieuwd of jij most wanted bent op de arbeidsmarkt? We sommen voor jou de meest gezochte profielen op!

  1. Geschoolde arbeiders (elektriciens, lassers, monteurs)
  2. Transport en Logistiek (vrachtwagenchauffeurs, leveringen, bouwmachines, openbaar vervoer)
  3. Technici (onderhoud, kwaliteitscontrole, technisch personeel)
  4. Specialisten (project managers, juristen)
  5. Sales & Marketing (commerciële profielen, managers, graphic designers)
  6. Bouwprofielen (arbeiders)
  7. Office Management ((directie)assistenten, onthaal en administratie)
  8. Ingenieurs (chemie, elektriciteit, burgerlijk, mechanica)
  9. Manufacturing (productie- en machine operatoren)
  10. Boekhouding & Finance (boekhouders, auditors, financiële analysten)

In Vlaanderen wordt de top 10 van ManpowerGroup gedomineerd door de moeilijkheden bij het werven van technische en logistieke profielen. Het is niet verwonderlijk dat de arbeiders op de eerste plaats komen, vóór de logistieke profielen (alle soorten chauffeurs) en de technici (onderhoud en kwaliteitscontrole). Op regionaal niveau is het, afgezien van overeenkomsten met betrekking tot de technische, administratieve en commerciële medewerkers, noodzakelijk om te wijzen op de moeilijkheid om ingenieurs (8e) en profielen voor de maakindustrie (productieoperatoren) (9e) te vinden in Vlaanderen (8e), callcentermedewerkers (5e) en managementfuncties (8e) in Brussel en professionals in de gezondheidszorg in Wallonië (2e).

Hoor jij bij één van deze top 10 profielen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan zeker een kijkje naar onze openstaande vacatures op onze website en misschien vind jij wel de job van je leven? 😉 Veel succes!

Voorstelling van de enquête
Naar aanleiding van de 13 editie van zijn enquête over het tekort aan talent, heeft ManpowerGroup in 44 landen en grondgebieden 44,000 werkgevers ondervraagd, waaronder 1.000 in België, om de impact van het tekort aan werkkrachten op de juiste markt van de bedrijven te meten. De top 10 van knelpuntberoepen werd opgesteld aan de hand van de antwoorden op basis van een lijst van 150 functies en beroepen. De enquête werd gerealiseerd door InfoCorp. Meer info op www.manpowergroup.be.  
Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC