Met deze 10 realistische voornemens ben jij helemaal klaar voor het nieuwe werkjaar

Met deze 10 realistische voornemens ben jij helemaal klaar voor het nieuwe werkjaar

Waarschijnlijk ben je intussen wel al bekomen (en hopelijk ook ontnuchterd) van al die familiefeesten. Maar zijn je voornemens voor 2020 wel zo nuchter als jij? Laat ons eerlijk zijn, elke 31 december besef je diep vanbinnen wel dat je goede voornemens eerder vergeten voornemens bleken te zijn. Hoe zorg je er dus voor dat je je dit jaar moeiteloos kan houden aan je voornemens? Wij helpen je graag verder met enkele realistische voornemens voor 2020. Je leest het goed: bye bye goede voornemens, hello realistische voornemens!

  1. Zorg voor een nachtrust van 8 uur

Minimum 7 uur slaap? No way! Met dat extra uurtje slaap zal jij nog geconcentreerder werken en misschien makkelijker uit je bed geraken. Al is dat niet voor iedereen even evident… Misschien kan je die overdosis koffie hierdoor ook wel laten? Het is het proberen waard!

  1. Update je CV en/of LinkedIn-profiel

Op zoek naar een job? Naar welke sector of functie je ook op zoek bent, begin met je CV up te daten. Daar kan je alleen maar bij winnen! Vergeet ook zeker niet je LinkedIn-profiel aan te passen / aan te maken. Een andere handige tool om een gratis CV aan te maken in een leuke lay out vind je hier.

  1. Stappen die trappen!

10.000 stappen per dag is misschien niet even haalbaar voor iedereen… Toch bewegen we almaar minder, en dat komt onze gezondheid niet ten goede! Begin de dag dus met de trappen te nemen en vermijd ongemakkelijke liftgesprekken- of situaties. Win win!

  1. Kom op voor jezelf

Woorden zoals ‘proactief’, ‘assertief’ en ‘creatief’ staan niet voor niets vermeld in elke jobomschrijving. Laat van je horen bij je collega’s en oversten en pitch je idee of bijdrage. Wie niets doet, kan niets misdoen maar misschien wel vergeten worden. En dat is toch niet wat je wil in 2020?

  1. Scherp je skills aan

Learnability is dé trend bij uitstek op de arbeidsmarkt. Learnability is: “de wens en het vermogen om snel te groeien en vaardigheden aan te passen om inzetbaar te blijven tijdens je hele loopbaan.” Werkgevers zoeken steeds meer werkkrachten die flexibel en innovatief te werk gaan in een steeds veranderende werkomgeving. Wacht dus niet langer om jouw persoonlijke skills verder te ontwikkelen!

  1. Werk aan je relaties

Niet alleen liefdesrelaties dienen onderhouden te worden. Niets zo fijn als samenwerken met collega’s waarmee je een goede band hebt, toch? Geef al eens een gemeend compliment of organiseer een team event. Je collega’s zullen er niet alleen van opfleuren, ook jij zal je beter en gelukkiger voelen op het werk.

  1. Druk op tijd op de pauzeknop

Je bent geen robot. Neem op tijd een pauze om je batterijen weer even op te laden. Je zal er productiever en geconcentreerder door werken. En hoe paradoxaal dit ook mag klinken: vergeet zeker niet te bewegen terwijl je weer op adem komt! #10.000stappen

  1. Zorg voor structuur

Zoveel werk dat je niet weet waar te beginnen? Dat kennen we allemaal. Gooi je dagelijkse routine eens volledig om en blokkeer enkele uren in je agenda voor primerende to do’s. Een paar uurtjes je gsm of mailbox afsluiten kan ook al wonderen verrichten.

  1. Gedaan met uitstellen

Als vervolg op voorgaand puntje, adviseren we je graag wat je waarschijnlijk al honderd keer hebt gehoord: uitstel is afstel. Toch is het belangrijk om dit struikelblok ook dit jaar aan te pakken. Door die lastige taak eerst af te werken, kan je eindelijk je energie steken in nieuwe projecten!

  1. Vergeet geen vakantie te plannen

Dit zal waarschijnlijk als muziek in de oren klinken… Boek een vakantie in 2020! Iedereen verdient het om even tot rust te komen tussen alle werkdrukte door. Je zal er niet alleen gelukkiger van worden, ook je leidinggevende of collega’s zullen blij zijn wanneer jij weer helemaal opgeladen en gemotiveerd terugkeert naar het werk!

Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC