5 tips om het meeste uit je telewerk te halen

5 tips om het meeste uit je telewerk te halen

In het kader van de week van de mobiliteit lanceert Het Netwerk Duurzame Mobiliteit vandaag de Nationale telewerkdag. Dat betekent niet alleen werken vanuit je zetel, het laat je ook toe om te werken in andere ruimtes dan jouw eeuwenoud kantoor. Denk maar aan flex desk, coworking spaces of misschien zelfs je vaste koffieshop. Maar hoe haal je nu het meeste uit je telewerk? Met deze 5 tips kan jij er zo weer tegen aan!

  1. Behoud hetzelfde ritme als op de werkvloer

Nog wat langer snoozen? Beter niet. Behoud je ochtendritueel voor een zo productief mogelijke werkdag. Wist je trouwens al dat vaste gewoontes 45 % van onze dag vullen (Duke University, 2016)? Je kan je tijd dus maar beter nuttig besteden!

  1. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding

Het is perfect oké om wat achtergrondmuziek op te zetten als dat je niet uit je concentratie haalt. Misschien doe je het ook wel op kantoor? Maar ook hier geldt de gouden regel: ken je grenzen. Maak het jezelf niet te moeilijk door de televisie of radio op te zetten (de kat en de melk: je kent het ondertussen wel 😉).

  1. Kies voor de juiste omgeving

Wees eerlijk met jezelf (en jouw manager). Misschien ben je niet de ideale persoon om telewerk te verrichten als je je toch laat verleiden door de vrijheid en afleidingen. Denk daarom eerst goed na in welke omgeving jij het best kan presteren en welke omgeving bij jouw persoonlijkheid past.

  1. Beweeg voldoende

Lees: loop elk uur een paar minuten rond om je brein even te laten rusten. Lees niet: ga twee uur zumbalessen volgen in de fitness tijdens je werkuren. Neem af en toe een korte pauze om daarna er weer volop voor te gaan!

  1. Kies een goede dag voor telewerk (of thuiswerk)

Woon je alleen? Prima! Dan hoef jij je nergens zorgen om te maken. Deel je het huis toch met anderen? Denk er dan even aan om een dag uit te kiezen waar je alleen bent of wanneer er zo weinig mogelijk huisgenoten thuis zijn. Zo kan jij je volop op je werk concentreren zonder per ongeluk een uur langer middag- of koffiepauze te nemen. 😉

Meest recente artikelen
AC