Elektronica-specialist? Bereid je sollicitatiegesprek hier voor!

Elektronica-specialist? Bereid je sollicitatiegesprek hier voor!

Droom je van een job waarbij je je passie voor elektronica kan inzetten? Maar geen idee hoe je je beste beentje kan voorzetten tijdens het sollicitatiegesprek? Wij zetten je alvast op weg.

Technische kennis
Heb jij ontzettend veel technische kennis? Vertel dan over je passie voor diodes, transistors en elektronische schakelingen: haal voorbeelden aan van succesvolle projecten waaraan je mee werkte. Of nog beter: kes één project uit als voorbeeld, en leg dit uit.

De STAR-methode kan je hierbij helpen: schets eerst de context. Vertel dan wat jouw specifieke taak was en welke acties je hiervoor ondernomen hebt? Eindig met het resultaat en maak een link naar het bedrijf waarbij je solliciteert. Na dit gesprek heeft de recruiter voor ogen wat je in huis hebt, en welke meerwaarde je biedt.

Commerciële flair
Ga je eerder voor een commerciële functie? Zet in op cross-selling en laat zien dat je zowel technische kennis hebt als een goed overzicht van hun aanbod. Een klant mag dan wel komen voor een DVD-speler, jij luistert naar zijn behoeftes en kan hem ook de juiste kabel en stekkers meegeven. En elke camera die jij verkoopt gaat buiten met de juiste SD-kaart, batterijgrip en docking station.

Heb jij zowel technische know how als een commercieel karakter? Perfect. Jij vult een elektronicazaak waar ze zowel verkoop als herstellingen doen perfect aan. Of ga voor een functie als vertegenwoordiger bij een elektronicaproducent.

Check hier onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC