Catering-carrière op het oog? Vergeet je cv niet te pimpen!

Catering-carrière op het oog? Vergeet je cv niet te pimpen!

Je hébt ervaring in de sector. Je bent opgegroeid tussen de koksmessen en de witte tafelkleedjes. Je kent het verschil tussen saignant en bleu chaud, en als een gast vraagt om de wijn te proeven, sla je geen mal figuur. Je bent in de wieg gelegd voor een catering-job. Alleen: hoe krijg je die te pakken? Wij zetten drie cruciale tips voor jouw cv op een rijtje.

Tip 1. Kopieer de vacature
Vergeet je eigen ervaring en je talenten voor een minuutje. Lees aandachtig naar wat je nieuwe werkgever precies vraagt. De kans is heel groot dat je heel wat zaken herkent, maar dat jij ze op een andere manier zou verwoorden. Dat is goed nieuws: het wil zeggen dat je inderdaad geknipt bent voor de job. Maar het betekent ook dat je je cv moet aanpassen en het taalgebruik moet overnemen van je nieuwe werkgever. Zo snapt die meteen welke ervaring écht relevant is.

Tip 2. Stuur een foto van jezelf mee
Zowat elk onderzoek over rekruteringsacties leert dat mensen die een foto van zichzelf meesturen met hun cv, een hogere kans op slagen hebben tijdens het gesprek. Dat is ook niet eens zo gek: een foto maakt van jou een écht persoon. Terwijl je bij een cv met alleen letters en cijfers toch eigenlijk gewoon een theoretisch iemand blijft. Dat geeft jou een streepje voor.

Tip 3. Kuis je facebook op
Maak je geen illusies: iedere werkgever checkt op voorhand even je sociale netwerken om te zien wat voor zaken je uitkraamt in je privéleven. Check daarom best even wat je wel of niet wil laten zien, en pas je privacysettings aan. Het best vind je de gulden middenweg: blokkeer alleen de écht persoonlijke dingen, en zorg ervoor dat je nieuwe werkgever foto’s en berichten tegenkomt waarin jij aan het werk bent op een feest of in een andere setting. Dat geeft je een gezicht én maakt je geloofwaardig.

Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC