Op zoek naar werk als machine-operator?  Zo vind je de juiste vacatures!

Op zoek naar werk als machine-operator? Zo vind je de juiste vacatures!

Als machine-operator werk vinden is niet altijd de gemakkelijkste opgave. Natuurlijk kan je altijd langslopen in één van onze kantoren – maar het loont ook de moeite zélf je tentakels uit te slaan en ervoor te zorgen dat je de juiste vacatures snel op het spoor komt.

Niet iedereen noemt een machine-operator ook een machine-operator
Arbeider, productiemedewerker, operator, bediener, … machine-operatoren vinden hun job vaak onder de gekste benamingen terug. Het loont zeker de moeite om al die synoniemen en alternatieven te gebruiken als zoekwoord in de job boards of op Google. De kans is groot dat je zo nog extra vacatures op het spoor komt.

Zoek naar alternatieve job postings
Veel machine-operatoren worden aangeworven zonder dat het bedrijf er een vacature voor online gezet heeft. Soms volstaat een bordje aan de ingang van het bedrijf. Of een publicatie in een lokaal krantje. Soms hoeft een bedrijf helemaal niets te doen, en vertrouwt het op de kracht van word-of-mouth reclame. In elk geval doe je er goed aan om je breed te informeren. (En dus zéker de streekkrant en de bijlage bij de Zondag uit te pluizen).

Spreek je netwerk aan
Vrienden, familie, teamgenoten van de voetbalploeg, ouders wiens kinderen naar dezelfde scouts gaan als de jouwe, … overal kan je mensen tegenkomen die een link hebben met een productiebedrijf. Vraag hen daarom waar ze werken en wat ze doen. Vroeg of laat struikel je zo over iemand die je een stap verder kan helpen. En dan kom jij binnen via het alternatieve circuit – véél beter!

Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC