Sollicitatietips voor de industrie

Sollicitatietips voor de industrie

Op zoek naar een job als technisch operator, machinesteller of pijpfitter? Dan maak je in de industriële sector veel kans. Want technisch talent is daar altijd welkom. Bereid je voor met onze tips om je sollicitatie vlot door te komen.

Investeer in je cv
Je potentiële werkgever vormt zijn eerste indruk niet wanneer jij de drempel overstapt. Wel wanneer die je cv en motivatiebrief in handen krijgt. Om op te vallen tussen de grote hoop en voor eerste ronde met glans te slagen, zal je werk moeten maken van dit document. Zorg ervoor dat je technische skills en ervaring in één oogopslag duidelijk zijn. Denk eraan om alvast een beetje persoonlijkheid bloot te geven. Zet bijvoorbeeld in op flexibiliteit als je in ploegen zal werken.

Doe research naar het bedrijf
Een bedrijf op het oog? Voor je vol enthousiasme je cv opstuurt, doe je een best een kleine research naar het bedrijf. Lees hun website en zoek overeenkomsten tussen je persoonlijkheid en de missie en visie van het bedrijf. Speel in op deze info bij het schrijven van je motivatiebrief. Bereid ook al wat vragen voor om tijdens het gesprek aan te kaarten. Zo ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de korte en lange termijnvisie van de afdeling waarop je zal belanden.

Wees eerlijk
Geen ervaring? Verzin vooral niets en wees hier eerlijk in. Iedereen moet ergens beginnen en voor de meeste industriële jobs krijg je toch een specifieke opleiding in de eerste weken. Pas ook op met vorige werkervaring die minder vlot geëindigd zijn. Bedenk op voorhand hoe je dit eerlijk maar bescheiden kunt verhelderen bij vragen. Spreek hoe dan ook nooit kwaad over je vorige werkgever. Hét belangrijkste: benadruk waarom je in deze job wél je ding denkt te vinden.

Klaar voor een nieuwe uitdaging in de industrie? Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC