Een job in de industrie? Slim idee!

Een job in de industrie? Slim idee!

Kies bewust voor een job in de industrie. Er is voor ieder wat wils: van machineoperator tot marketinggoeroe, mogelijkheden genoeg. Maar waarom is een job in de industriële sector nog een goed idee? Wij geven je alvast drie redenen om een carrière in deze sector te overwegen.

Betere verloning
Een productielijn stopt niet als de zon onder gaat. Maar om de machines de klok rond te laten draaien, zijn medewerkers nodig. Door in shiften te werken – en dus ook ‘s nachts en in het weekend paraat te staan – verdienen ze premies. Zo loopt je loon als snel op. Werk je ook nog eens in de petrochemie of farma? Dan mag je – ook als bediende – rekenen op extra vakantiedagen en een hoger loon dan andere werknemers in de industriële sector.

Vernieuwing
Technologie staat niet stil. Ook nadat een productieproces is gestart, blijft men zoeken naar betere, snellere, milieuvriendelijkere alternatieven. En daar speelt de industriële sector maar wat graag op in. Hou je van innovatie en vooruitgang? Dan is een job in farma-industrie of petrochemie iets voor jou.

Internationale carrière in zicht
Een fabriek bestaat meestal niet op zichzelf. Werk je in een grote firma? Dan bestaat de kans dat ze ook vestigingen heeft in een ander land. Ideaal als je een internationale carrière overwoog. Nu enkel je talenkennis nog wat bijschaven.

Zin gekregen om aan de slag te gaan in de industriële sector? Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC