Onze drie favoriete soft-skills voor élke job

Onze drie favoriete soft-skills voor élke job

Ze staan in élke vacaturetekst: de lijstjes met eigenschappen en softskills waar je goed op moet scoren om een kans te maken op de job. Uiteraard vermeld jij ze straks in je motivatiebrief en op je cv. Maar hoe leg je nu tijdens een gesprek uit dat je écht een goede teamplayer bent die communicatief vaardig is? Wij geven je graag wat tips.

1. Teamplayer
Iederéén moet een goede teamspeler zijn tegenwoordig. Heb je geen vorige werkervaringen om te bewijzen dat je dat bent? Verwijs dan naar je verleden in een sportclub of bij de scouts. EN leg uit hoe je daar zowel goed was in het uitvoeren van opgelegde taken, als in het op sleeptouw nemen van je ploegmaats. En vertel ook hoe blij je bent met een assist voor een doelpunt. Dat werkt altijd.

2. Communicatief vaardig
Wat wil dat eigenlijk zeggen? Communicatief sterk zijn? Geheim: de meeste recruiters weten dat zelf ook niet zo goed. Dus kan jij het gemakkelijk zélf inkleuren. Vertel bijvoorbeeld hoe goed je bent in het simpel uitleggen van moeilijke dingen. Of over het feit dat je niet bang bent om te bellen en vragen te stellen. Kijk zeker even naar wat er gevraagd wordt in de vacaturetekst!

3. Zelfstandig werken
Het is steeds belangrijker voor professionals om hun werkdagen zélf te plannen en te vullen, zonder permanente en directe sturing. Natuurlijk kan jij dat: dit is een uitgelezen moment om te vertellen over je talent voor planning en over de systemen en structuren die je in je dag weet te leggen. Zo overtuig je iedere recruiter dat je écht van wanten weet.

Extra tip: check bij elke gevraagde skill even of je in je vrije tijd ook over die vaardigheden beschikt. Vaak is het niet zo moeilijk om dan een parallel te trekken naar een werksituatie.

Blader door onze vacatures >

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC