Hoe pik je de juiste horeca-vacature eruit?

Hoe pik je de juiste horeca-vacature eruit?

Op het web, in de krant, via sociale netwerken … vacatures in de horeca vind je overal. Maar hoe weet je of die vacature iets voor jou is? Uiteraard kies je een job volgens je capaciteiten want waarom zou een hotel manager in de potten roeren? Een vast contract en een mooi loon zijn ook mooi meegenomen maar je kijkt ook best verder dan dan. Waarom solliciteren bij die ene koffiebar of dat hotel?

Kies strategisch
Waar is de zaak gelegen? Je werk is best niet te ver van je woonplaats als je midden in de nacht nog naar huis fietst, in de regen, met een gammele fiets, zonder jas. Ga je in de zomer zelf graag nog een pintje drinken na het werk? Dan is een job dichtbij je stamcafé misschien wat je zoekt.

Goedgekeurd?
Zou je zelf graag logeren of iets drinken in de zaak waar je solliciteert? Ben je er zelf al eens geweest en was je tevreden van de service? Anders heb je nu een goed excuus om jezelf nog eens in de watten te leggen. Of stuur je beste vriend of vriendin op missie.

Lange termijnsamenwerking
Een goede keuze kan leiden tot een lange termijnsamenwerking. En dat is net waar je naar op zoek bent. Kan je tijdens je verkennend bezoekje jezelf identificeren met het concept en je toekomstige collega’s? Dan ga je een mooie toekomst tegemoet.

Zin gekregen om je te engageren? Klik hier voor onze vacatures bij de leukste horecazaken in je buurt.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC