Stroomt er logistiek bloed door je aderen? Doe de test!

Stroomt er logistiek bloed door je aderen? Doe de test!

Of je nu online een T-shirt bestelt of het in de winkel koopt, er gaat een heel logistiek proces aan vooraf: transport, opslag, verpakking, verrijking, orderpicking, … Als consument merk je daar niets van, maar elke dag zijn hier ontelbaar veel gepassioneerde mensen mee bezig. Ben jij ook een logistiek natuurtalent? Doe de test.

Klokje rond
Als België de lichten dooft, wordt de andere kant van de wereld wakker. Gelukkig maar, of die nieuwe spelconsole uit China zou nooit tot in jouw kamer geraken. De logistieke sector slaapt nooit. “Perfect”, denk jij – want je hebt je nooit gevonden in het 9-to-5-ritme. Drukte en deadlines geven jou een kick. Net zoals strakke planningen en een perfecte administratie.

En route
In Abidjan spreken ze Frans en in Durban kan je verder in het Engels. Jij weet niet alleen waar deze steden liggen en hoe de meest efficiënte route loopt – je hebt ook een indrukwekkende talenkennis waarmee je overal uit de voeten kunt. Want in de logistieke sector ben je geconnecteerd met de hele wereld. Dankzij jouw vlotte communicatie zet je collega-expediteur in Qinhuangdao de juiste container op de juiste boot.

Logis-tiek verstand
Wist je dat goederentreinen rechtstreeks van Antwerpen naar Chongqing in China kunnen rijden? En dat de grootste sluis ter wereld in Antwerpen ligt? Wist je dat de haven van Shanghai in 2001 nog 6 miljoen TEU verwerkte en dat dit 10 jaar later al 31,5 miljoen TEU is? Dat ze daarom de wereldrecordhouder is in containeroverslag? Natuurlijk. Want jij hebt een neus (en een hart) voor logistiek.

Ga aan de slag met je talent en blader door onze vacatures in de logistiek.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Rekrutering: wat zijn de meest gewilde soft skills?

Zijn geavanceerde technische vaardigheden voldoende om rekruteerders te overtuigen? Tijdens een sollicitatiegesprek zijn het tegenwoordig de soft skills die het verschil maken. Deze gedragsvaardigheden zijn steeds meer in trek bij bedrijven. Ontdek ...

Lees meer
AC