Retail en interimcontracten: hoe zit dat precies?

Retail en interimcontracten: hoe zit dat precies?

Je kent zeker wel iemand die een interimjob als rekkenvuller, ober of afwasser heeft gedaan. Of misschien deed je zelf wel eens een tijdelijke job? Interimkrachten zijn erg populair in de retailsector, waar de hoeveelheid werk soms sterk afhangt van de grillen van de markt. Toch schrikt het sommigen af om met tijdelijke contracten te werken. Terwijl dit ook voordelen biedt. Waarom een interimjob een win-win-situatie kan zijn, lees je hier.

Win tijd met Manpower
De zoektocht naar een job is soms stresserend en kan verschillende motieven hebben. Je bent net afgestudeerd en weet niet goed wat je wil doen door gebrek aan ervaring. Misschien wil je snel wat bijverdienen voor die leuke vakantie. Of verdween je werkgever met de noorderzon en ben je dringend op zoek naar een andere job – want dat appartement betaalt zichzelf niet – helaas. Of heb je nog een andere reden om geen tijd te verliezen? In al die gevallen is interim in de retail een goed idee om een langdurend sollicitatieproces te ontwijken. Dankzij de expertise van een interimbureau heb jij in een mum van tijd een nieuwe job.

Baas van je eigen agenda
Omdat je vrij bent om de avonden of weekends door te geven wanneer jij in de winkel kan staan, kan je ook andere leuke dingen plannen en toch ervaring opdoen. Sta je deze week liever deeltijds achter de kassa omdat de kindjes ziek zijn, maar heb je volgende week tijd om voltijds op te dienen? Dan kan dat! Waar en wanneer je wil. Dat is de kracht van een interimcontract!

Einde contract. En nu?
Loopt je tijdelijk contract af? Geen paniek. Onze consulenten weten ondertussen perfect wat je waard bent en kennen de markt uit hun broekzak. Voor je het goed en wel beseft hebben ze voor jou een nieuwe tijdelijke job gevonden. Heb je toch liever een vast contract? Dat kan ook! Check hier onze vacatures in de retail.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC