De office manager van morgen: deze trends mag je niet missen!

De office manager van morgen: deze trends mag je niet missen!

Niet alleen de omgeving waarin en de tools waarmee je werkt veranderen snel. Je leert zelf ook steeds bij. maar ben jij mee met de nieuwste rages? Lees hier hoe jij je skills als Office Manager naar the next level kunt brengen.

Technologie
Vond jij het heerlijk om je papiermolen los te laten en over te schakelen op elektronisch documentenbeheer? Of denk je alleen aan een donderwolk als je hoort van de cloud en andere technologie? Als Office Manager ben je steeds op zoek naar de meest efficiënte manier van werken. Je kende ongetwijfeld applicaties als Google Docs en Hipmunk al. Of je bent ze nu al aan het googelen. Check dan ook even Wunderlist (een todo-lijstje met veel RedBull achter de kiezen) en Waze (de navigatie-app die ervoor zorgt dat je overal nét te vroeg aankomt). Waar de office manager van vandaag – jij dus – het om te doen is zijn de gewonnen minuten in zijn agenda. Zo kan jij nóg meer multitasken. Jij – en je planning – hebben er dus alle baat bij om de nieuwste snufjes te ontdekken.

Talen
Als Office Manager in België spreek je wel eens een mondje Frans of Engels. Zoek je een job bij een internationaal bedrijf? Leer dan nog een taal en laat dit een drijfveer zijn voor die promotie of buitenlandse carrière! Por que não? Eindelijk een reden om tijd te maken voordie cursus Portugees! Of Duits – helemaal terug van weggeweest. Ook handig om die nieuwe hipster snacks uit Duitsland te bestellen voor het kantoor.

Op naar flexibel werken
In je job als Office manager ben je het gewoon om met de anderen in het bedrijf samen te werken. Maar dit is niet meer wat het tien jaar geleden was. Managers zijn steeds meer op de baan of op zakenreis. Kantoormedewerkers werken vaker thuis. In contact staan met je collega’s is dus niet altijd zo evident. Hier kan jij als Office Manager bij stilstaan en een sleutelrol in spelen. Zet je in de plaats van je collega’s en vraag hen waar jullie als bedrijf beter in kunnen ondersteunen. Want een tevreden werknemer is een productieve werknemer.

>> Zin gekregen om je rol als Office Manager op te nemen? Ontdek hier onze vacatures.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen
AC