Ben jij in de wieg gelegd voor een job in retail? Doe de test!

Ben jij in de wieg gelegd voor een job in retail? Doe de test!

Heb je al eens overwogen om in een kledingwinkel te werken? Zie je jezelf al advies geven aan twijfelaars in een pashokje? Misschien is een job in de retail dan wel iets voor jou? Doe de test en ontdek of er een échte verkoper in jou schuilt.

De kunst van koetjes en kalfjes
Even oogcontact met mensen die je aanspreken en je bent vertrokken! Als je straks in die hippe cadeauwinkel staat, mag een praatje je niet afschrikken. Of het nu bij de slager, in de supermarkt of aan het bushokje is, jij leert gemakkelijk nieuwe mensen kennen want jij straalt zelfvertrouwen uit. En laat dát nu net datgene zijn waarom mensen jouw advies zullen vragen als ze twijfelen over de kleur van hun nieuwe kleedje of niet weten wat kiezen uit de rekken. Uiteraard had jij hun twijfel al lang gedetecteerd en – proactief als je bent – sta je klaar met een oplossing.

Out of the box
Als uithangbord van je winkel, stel jij je flexibel op en heb je steeds alles onder controle – ook als er dingen fout lopen. Jij bent probleemoplossend genoeg om met moeilijke klanten om te gaan en kan als geen ander multitasken. Altijd ruimdenkend en nooit ongeduldig! Ook als je wat langer in de winkel moet staan omdat het druk is met de eindejaarsfeesten. Of als er drie klanten tegelijk om je tijd  vragen, je collega een hele kan koffie heeft gemorst en de leverancier zijn kartonnen dozen zomaar in de etalage heeft gedropt. ‘Keep calm and retail on’ is jouw motto.

‘Mag ik u helpen?’
In jouw winkel is klant steeds koning – en dat nemen er veel heel letterlijk. Werken met mensen betekent ook kunnen omgaan met hun grillen. Gelukkig ben jij de empathie zelve en weet jij je perfect in de schoenen van je klant te plaatsen. Je weet wat hij nodig heeft en legt met plezier een vierde keer vandaag uit hoe die wasmachine werkt. Maar je kan ook relativeren. Is het écht onmogelijk om  midden in de winter verse en lokale aardbeien aan te bieden? Dan weet jij dit op een assertieve en vriendelijke manier aan de man te brengen. Aan het einde van een lange dag wuif je jouw klant met een glimlach uit. Een trouwe bezoeker voor je winkel. En een kick voor jou.

Herken je jezelf? Dan mag je er zeker van zijn dat je in de wieg bent gelegd voor een job in de retail! Check snel een van onze vacatures en wie weet vind jij passie.

Gerelateerde artikelen
Meest recente artikelen

Happy International Women’s Day

Vandaag viert ManpowerGroup de prestaties van vrouwen door te blijven streven naar meer gendergelijkheid. Door samen te werken kunnen we de kloof dichten en bouwen aan een meer inclusievere wereld van werk. ...

Lees meer

Wijziging van de openingsuren tijdens de vakantie

Hallo, Tijdens de vakantie (28/2/2022 tot 4/3/2022) zullen onze kantoren enkel telefonisch bereikbaar zijn op maandag en dinsdag van 8u30-12u30 & 13u30-17u30. Woensdag-donderdag en vrijdag enkel tussen 8u30-12u30. We blijven steeds bereikbaar ...

Lees meer
AC